E-cégjegyzék

6pmp6.jpg

 Mi az az e-cégjegyzék?

Az Igazságügyi Minisztérium ingyenes céginformációs szolgáltatása, amely az interneten, a  http://www.e-cegjegyzek.hu címen bárki számára elérhető. 

Milyen információk érhetők el a honlapon?

Keresni lehet például a cégeket cégnév, cégjegyzékszám és adószám szerint. Kereshetők a tisztségtől eltiltott személyek természetes személyazonosító adataik szerint. Megtekinthető a cégek hatályos cégkivonata (az a dokumentum, amely a cég cégbíróság által nyilvántartott összes  hatályos adatát tartalmazza).

Mely céginformációk nem érhetők el?

Az adatbázis nem tartalmazza a cégek már nem hatályos adatait, azaz ún. cégmásolat (az adott cég lekérdezéskor hatályos adatain felül az összes korábbi már törölt adat is) nem érhető el. Továbbá a rendszer hetente frissül, ezért az ezen időszak alatti bejegyzések még nem látszanak.

Mire jó az e-cégjegyzék?

Szerződéskötés esetén - a fenti fenntartással - ellenőrizhető a partner cég: létezik-e, helyes adatokat adott-e meg, (pl. cégjegyzékszám, bankszámlaszám) kik jogosultak a cég képviseletére, nem áll-e felszámolási eljárás vagy végrehajtási eljárás alatt?

Mi az újdonság?

Hamarosan változik a honlap felhasználói felülete. Az új, felhasználóbarátabb oldal próba verziója mától elérhető a http://www.e-cegjegyzek.hu/new.html linken.

 profilkep.jpg

 

 

 

 

Dr. Szűcs Gábor ügyvéd

dr.szucs.gabor@upcmail.hu

20 9569313